Om Cecilia Johansson

cecilia-johansson

12/2 2019.  Den här bloggen om historiska källor uppdateras inte längre. Jag arbetar numera på Skolverket med de nationella proven i SO. Men använd materialet så mycket du vill och vem vet jag kanske fortsätter att lägga upp källor och uppgifter framöver.

I och med lgr-11 ställs helt nya krav på undervisningen i historia. Källor utgör grunden för kunskapsproduktionen i ämnet och de får ett stort utrymme inom kursplanens alla fyra huvudrubriker: Historisk referensram, begrepp, historiebruk och källkritik. 

Den här bloggen är ett sätt att möta behovet i min undervisning. Alla är välkomna att använda materialet, men ni gör det på eget ansvar. Upphovsrätt är komplicerad och även om jag aktivt förhåller mig till den och försöker göra rätt så ger jag inga garantier. Materalet är insamlat på min fritid och min arbetsplats Helenelundsskolan i Sollentuna har därmed inget ansvar för innehållet.

Jag var lektor i historia på Helenelundsskolan i Sollentuna och undervisar i historia, svenska och geografi. Min avhandling Högstadieungdomar skriver historia på bloggen hittar du här. Den kom 2014 Du når mig på cecilia.johansson@skolverket.se  eller på min blogg Blogg och lärande.

Cecilia Johansson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s